Čekiškas medaus alus „Bakalar“, 0,5L 5,2%

Čekiškas medaus alus „Bakalar“, 0,5L 5,2%

Kategorija:

Alus: Vidutinis gintarinis, medus, filtruotas
Stilius: Lageris, Čekiškas Lageris, Čekiškas Pilsneris
Regionas: Čekija
Gamintojas: Rakovnik
Prekinis ženklas: Bakalar
Fermentacijos tipas: Apatinė fermentacija
Tvirtovė: 5,8%
Tūris: 0,5 l

Spalva
Alaus sodrios auksinės-gintarinės spalvos.

Skonis
Sodrame ir geriamame alaus skonyje apynių kartumas persipina su išraiškingais ir ilgais miško medaus tonais.

Aromatas
Intensyviame alaus aromate medaus tonus papildo apynių ir salyklo niuansai.

Gastronominiai deriniai
Alus puikiai derės su paukštienos patiekalais, neriebiomis dešrelėmis, užkandžiais, daržovių troškiniais, pica ir bulvėmis, puikiai tiks ir kaip aperityvas.

Įdomūs faktai
„Bakalar“ Medovy Special – puikaus gėrimo, vidutinės karbonizacijos ir sodraus skonio čekiškas alus, alsuojantis apynių kartumu ir tvyrančiomis miško medaus natomis. Tokios skonio ir aromato savybės pasiekiamos recepte naudojant Žatec apynius ir natūralų medų. „Bacalar“ medų rekomenduojama patiekti su daržovių ir neriebios mėsos patiekalais, jis numalšins troškulį ir taps neįprastu aperityvu. Šis alus yra PRODEXPO-2016 parodos aukso medalio laimėtojas.

Alus visada buvo gaminamas Rakovniko mieste, tačiau oficiali alaus gamybos pradžios data mieste yra 1454 m. Tuo metu pagrindinėje miesto aikštėje veikė 5 alaus daryklos, kurios aptarnavo 17 salyklinių. 1454 m. karalius Ladislovas oficialiai pripažįsta alų iš Rakovniko, suteikdamas miestui vadinamąją „mylės teisę“, pagal kurią miestiečiai galėjo laisvai parduoti savo gaminį „vienos mylios atstumu nuo miesto vartų“.

1588–1589 m. Rakovnike gyveno aukšto išsilavinimo bakalauras Jiří Pička Piseckis, kuris buvo vietos mokyklos direktorius, labai mėgo alų ir puikiai išmanė aludarystę. Už linksmą nusiteikimą jis buvo pramintas „Žaismingu Bacalar“. Būtent jo garbei iki šių dienų gaminamas alaus prekės ženklas „Bacalar“, o tai yra aukštos kokybės garantija.

Plėtojant pramoninę gamybą 1867 m., Rakovniko gyventojai įkūrė didelę alaus daryklą, kuri pakeitė daugybę mažų alaus daryklų. Augalas sparčiai vystėsi ir klestėjo. Nepaisant sunaikinimo per Antrąjį pasaulinį karą, ilgametę prastovą nuo 1997 iki 2004 metų, daugybę reorganizacijų, gamykla sugebėjo ne tik išlikti, bet ir tapti vienu populiariausių ir gerbiamų gamintojų ne tik savo šalyje, bet ir užsienyje.