Aprašymas
Tradicinis bulgarų užkandis. Įdomu tai, kad Bulgarijoje šis patiekalas gaminamas išskirtinai gatvėje, specialiuose dideliuose induose, vadinamuose „chushkopek“ (iš bulgariško pipirų pavadinimo – chushka). „Lutenitsa“ receptai kiekvienoje šeimoje perduodami iš kartos į kartą. Lutenitsa gaminimui naudojama speciali raudonos paprikos rūšis, turinti mėsingą struktūrą. Paprikos ir baklažanai kepami orkaitėje 700 ° C temperatūroje.
Sudėtis: kepta saldžioji paprika, kepta baklažanas, pomidorų pasta, saulėgrąžų aliejus, cukrus, druska, malti kmynai, acto rūgštis, malti juodieji pipirai.
Baltymai: 1 g.
Riebalai: 6 g.
Angliavandeniai: 10 g.
Energinė vertė: 100 kcal./ 420 kj
Pagaminimo šalis: Rusija
Gamintojas: „Balkanika“
Svoris: 360 gr.