Aprašymas
Maligiano yra tradicinis makedonietiškas užtepas, gaminamas iš trintų saldžiųjų žaliųjų pipirų, baklažanų, aliejaus ir druskos. Patiekalas pavadinimą gavo iš itališko baklažanų žodžio „Melanzane“. Kitas vardas yra liaudies – žalieji aivar arba žaliųjų pipirų ikrai. Aivaras ir Maligiano yra labai panašūs, tačiau tai yra skirtingi produktai.
Sudėtis: kepta saldžioji paprika, kepta baklažanas, pomidorų pasta, saulėgrąžų aliejus, cukrus, druska, malti kmynai, acto rūgštis, malti juodieji pipirai.
Baltymai: 1 g.
Riebalai: 15 g.
Angliavandeniai: 6 g.
Energinė vertė: 160 kcal./ 670 kj
Pagaminimo šalis: Rusija
Gamintojas: „Balkanika“