Pusiau saldus raudonasis vynas TBILISOBA Akhasheni 12%

Pusiau saldus raudonasis vynas TBILISOBA Akhasheni 12%

Vynas: raudonas, pusiau saldus
Regionas: Gruzija, Kachetija, Akhasheni
Gamintojas: House of Georgian Wine
Prekinis ženklas: Tbilisoba
Tvirtovė 12 proc.
Tūris: 0,75 l
Vynuogės: Saperavi: 100%

Spalva
Vynas tamsiai raudonas.

Skonis
Vyno skonis apvalus, sodrus, sodrus, su prinokusių vaisių, raudonų uogų, džiovintų slyvų ir saldymedžio natomis, aksomine tekstūra, švelniais taninais ir maloniu saldumu ilgame poskonyje.

Aromatas
Vynas intriguoja, išraiškingas, dosnus aromatas su dominuojančiais gervuogių, vyšnių ir saldymedžio tonais.

Gastronominiai deriniai
Vynas bus puiki desertų ir naminių sūrių pora.

Įdomūs faktai
Vynai su prekės ženklu „Tbilisoba“ yra skirti vienam svarbiausių ir iškilmingiausių įvykių Gruzijoje. Tbilisoba – kasmetinė nacionalinė šventė, skirta derliaus nuėmimui ir Gruzijos sostinei Tbilisiui. Siekiant pagerbti šį puikų įvykį ir tuo pačiu papuošti socialinį renginį, buvo sukurtas to paties pavadinimo prekės ženklas.

„Tbilisoba“ Akhasheni – natūraliai pusiau saldus raudonas vynas, gaminamas iš rinktinių Saperavi vynuogių, užaugintų bendrovės vynuogynuose Akhasheni mikroregione. Pats pavadinimas „Akhasheni“ yra įtrauktas į pavadinimų sąrašą pagal Gruzijos įstatymus. Jame vyrauja priemolio ir aliuviniai dirvožemiai, kuriuose gausu mineralų. Saulės šviesos ir šilumos gausa leidžia uogose sukaupti gana didelį cukrų kiekį, kuris gatavam vynui suteikia natūralaus saldumo. Saperavi – bene populiariausia Gruzijos vynuogių veislė, viliojanti savo originalumu. Išvertus iš gruzinų kalbos, "saperavi" yra išverstas kaip "dažiklis", visiškai pateisinantis jo sodrią, gilią spalvą, taip pat malonų aštrų skonį. Kai kurių ekspertų teigimu, Saperavi veislė savo organoleptinėmis savybėmis labai panaši į vynuoges, kurios buvo naudojamos vyno gamybai prieš daugelį šimtmečių. Kachetijos regione Saperavi vynuogės pasižymi geriausia veislės išraiška, todėl ją plačiai augina vietiniai vyndariai. Kai po palaiminta Gruzijos saule sunokusios vynuogės pasiekia optimalų brandą, o uogos gauna reikiamą natūralaus cukraus koncentraciją, jos skinamos ryte. Vyno gamyba vyksta pagal senovės gruziniškas tradicijas, naudojant šiuolaikines technologijas.