Raudonas pusiau saldus vynas DARDIMANDI Khvanchara 12%

GEORGIAN WINE HOUSE LLC

Raudonas pusiau saldus vynas DARDIMANDI Khvanchara 12%

Regionas: Gruzija, Rača, Chvančkara
Gamintojas: Dardamandi
Tvirtovė: 11%
Vynuogių veislės: Aleksandrouli, Mujuretuli
Vynas: raudonas, pusiau saldus

Khvanchkara yra pusiau saldus raudonas vynas, atstovaujantis Gruzijos aukso vyno fondui. Pačioje praėjusio amžiaus pradžioje receptą sukūrė Libano princai ir Dmitrijus Kipiani. 1907 m. Kipianovskoe vynas buvo apdovanotas aukso medaliu parodoje Belgijoje ir buvo pripažintas Europos visuomenės. Gėrimas naują pavadinimą gavo primygtinai reikalaujant Stalinui – gruziniškų vynų žinovas patarė neproletarišką pavardę Kipiani pakeisti regiono, kuriame gimė vynas, pavadinimu.

Kvapioji Khvanchkara kvepia vaisiais, gėlėmis ir riešutais, šią vyno puokštę perteikia autochtoninis Račos regiono aleksandrouli ir mujuretuli veislių vynmedis. Žiema šiuose kraštuose ankstyva ir šalta, todėl į žemę įkasti kvevri ąsočiai vynas nustoja rūgti jaunas ir išlaiko natūralų saldumą. Prieš išpilstant khvanchkara pasterizuojama, ši technologinė technika sutvirtina aksominį skonį ir vyną tinka ilgalaikiam saugojimui. Šis produktas gali būti gaminamas tik pagal Khvanchkara pavadinimą. Per metus pagaminama tik 10 000 butelių vyno, o tai paaiškina didelę jo kainą.

Khvanchkara puikiai dera su daržovėmis, aštria liesa mėsa, karštais užkandžiais, kietaisiais sūriais, vaisiais ir desertais. Nerekomenduojama patiekti su žuvimi.