Šviesus filtruotas alus „Bakalar“ Dry Hopped Lager 5,2%, 0,5l

Šviesus filtruotas alus „Bakalar“ Dry Hopped Lager 5,2%, 0,5l

Produkto kodas: 02-070 Kategorija:

Alus: Lager, Filtruotas
Stilius: Lageris, Čekiškas Lageris, Čekiškas Pilsneris
Regionas: Čekija
Gamintojas: Rakovnik
Prekinis ženklas: Bakalar
Fermentacijos tipas: Apatinė fermentacija
Stiprumas: 5,2%

Spalva
Alus sodrios auksinės spalvos su smulkia puta.

Skonis
Alus sodraus, sodraus skonio su medaus-karamelės saldumu ir žolėtu tauriųjų apynių kartumu. Poskonyje jaučiamos šviežiai nupjautos žolės natos.

Aromatas
Alus turi originalų aromatą su džiovintų apynių spurgų natomis.

Gastronominiai deriniai
Alus dera su kariu, Azijos (indų, tajų, kinų, japonų) virtuve, sūriais (aštrus, mėlynas, čederis).

Įdomūs faktai
„Bakalar“ Za Studena Chmeleny – didelio tankio čekiškas šalto apynio alus (dry hopped), kuris gaminamas klasikiniu būdu. Gaminant alų su šaltais apyniais, apyniai dedami ne tik virimo, bet ir fermentacijos bei brandinimo metu. Alus "Bakalar" Za Studena Chmeleny brandinamas alaus daryklos rūsiuose horizontaliose kubiluose, pridedant džiovintų apynių.
Alus pasižymi sodriu, sodraus skonio medaus-karamelės saldumu ir tauriųjų apynių žoliniu kartumu. Jis puikiai numalšins troškulį ir atgaivins karštą vasaros dieną.

Alus visada buvo gaminamas Rakovniko mieste, tačiau oficiali alaus gamybos pradžios data mieste yra 1454 m. Tuo metu pagrindinėje miesto aikštėje veikė 5 alaus daryklos, kurios aptarnavo 17 salyklinių. 1454 m. karalius Ladislovas oficialiai pripažįsta alų iš Rakovniko, suteikdamas miestui vadinamąją „mylės teisę“, pagal kurią miestiečiai galėjo laisvai parduoti savo gaminį „vienos mylios atstumu nuo miesto vartų“.

1588–1589 m. Rakovnike gyveno aukšto išsilavinimo bakalauras Jiří Pička Piseckis, kuris buvo vietos mokyklos direktorius, labai mėgo alų ir puikiai išmanė aludarystę. Už linksmą nusiteikimą jis buvo pramintas „Žaismingu Bacalar“. Būtent jo garbei iki šių dienų gaminamas alaus prekės ženklas „Bacalar“, o tai yra aukštos kokybės garantija.

Plėtojant pramoninę gamybą 1867 m., Rakovniko gyventojai įkūrė didelę alaus daryklą, kuri pakeitė daugybę mažų alaus daryklų. Augalas sparčiai vystėsi ir klestėjo. Nepaisant sunaikinimo per Antrąjį pasaulinį karą, ilgametę prastovą nuo 1997 iki 2004 metų, daugybę reorganizacijų, gamykla sugebėjo ne tik išlikti, bet ir tapti vienu populiariausių ir gerbiamų gamintojų ne tik savo šalyje, bet ir užsienyje.