SAUSAS BALTAS VYNAS TBILISOBA TSINANDALI 12%

SAUSAS BALTAS VYNAS TBILISOBA TSINANDALI 12%

Vynas: baltas, sausas
Regionas: Gruzija, Kakheti, Tsinandali
Tvirtovė 12 proc.
Tūris: 0,75 l
Vynuogės: Rkatsiteli: 85%, Mtsvane: 15%

Spalva
Vynas ryškiai auksinės spalvos.

Skonis
Malonus, sausas ir gaivus vyno skonis įrodo, kad puokštės sodrumas nesumenkina jo elegancijos. Skonio akorde harmoningos rūgštelės fone išsiskiria prinokusių vaisių, skrudintų riešutų ir grietinėlės tonai. Pabaiga yra ilga, šiek tiek rūgštoka, su meliono ir tropinių vaisių užuominomis.

Aromatas
Sodrus, bet nestokojantis rafinuotumo ir elegancijos, vyno aromate gausu tropinių ir citrusinių vaisių užuominų, gėlių natų.

Gastronominiai deriniai
Specialistai rekomenduoja vyną patiekti prie grilyje keptos lašišos, baltos mėsos ir daržovių patiekalų.

Įdomūs faktai
Vynai su prekės ženklu „Tbilisoba“ yra skirti vienam svarbiausių ir iškilmingiausių įvykių Gruzijoje. Tbilisoba – kasmetinė nacionalinė šventė, skirta derliaus nuėmimui ir Gruzijos sostinei Tbilisiui. Siekiant pagerbti šį puikų įvykį ir tuo pačiu papuošti socialinį renginį, buvo sukurtas to paties pavadinimo prekės ženklas.

„Tbilisoba“ Tsinandali – sausas baltasis vynas, gaminamas iš rinktinių Rkatsiteli ir Mtsvane vynuogių veislių, auginamų Tsinandali mikrozonoje, Kachetijos regione. Tsinandali yra Kachetijos širdis, kur vynuogynuose vyrauja lengvas molis ir kalkingas dirvožemis. Rkatsiteli vynuogės yra Gruzijos vyno gamybos pasididžiavimas ir pagrindas. Ši unikali veislė neturi analogų pasaulyje. Jis gerai toleruoja žiemos šalčius ir pasižymi dideliu derliumi. Vynuogės pasižymi subtiliu aromatu ir švelnia rūgštele, o pagrindinis jų privalumas – puikiai subalansuotas, harmoningas skonis. Taip pat Gruzijoje populiarios Kakhuri Mtsvane vynuogės puokštėje suteikia aiškių citrusinių atspalvių, ananasų ir kriaušių natų. Kai palaiminta Gruzijos saule sunokusios vynuogės pasiekia optimalų brandą, augintojai derlių daugiausia nuima ryte, kad išvengtų per didelio uogų oksidacijos. Vyno gamyba vyksta pagal senovės gruziniškas tradicijas, naudojant šiuolaikines technologijas. Dalinis vyno brandinimas prancūziško ąžuolo statinėse suteikia vynui ryškią auksinę spalvą, malonias kremines natas bei skrudintų riešutų užuominų skonyje ir aromate.