Čekiškas šviesus alus „Pražačka“ 4,0%, 0,5l

Čekiškas šviesus alus „Pražačka“ 4,0%, 0,5l

Produkto kodas: 02-056 Kategorija:

Aprašymas

Ši prekė parduodama pakuotėse po 20 vnt. Kaina nurodyta už vienetą

Alus: Lager, Filtruotas Stilius: Lageris, Čekiškas Lageris, Čekiškas lengvas Lageris

Regionas: Čekija Gamintojas: Rakovnik

Prekinis ženklas: Prazacka

Fermentacijos tipas: Apatinė fermentacija

Stiprumas: 4%

Tūris: 0,5 l

Spalva Auksinis alus.

Skonis Alaus skonis lengvas, gaivus, geriamas, su subtiliu apynių kartumu.

Aromatas Alus turi malonų salyklo-mielių aromatą.

Gastronominiai deriniai Alus puikiai tinka kaip gaivus gėrimas karštą dieną, dera su užkandžiais, salotomis, krevetėmis.

Įdomūs faktai Prekinis ženklas „Prazhechka“ gavo savo pavadinimą iš ryškios, žavios gražuolės vardo nuo legendos, pasirodančios linksmose draugiškose puotose ir siūlončios visiems paragauti skaniausio pasaulyje alaus. Kas ji tokia ir iš kur kilusi – nežinia, juolab kad vakaro pabaigoje mergina visada dingsta neatskleisdama savo paslapties. „Prazacka“ Svetle – čekiškas šviesus alus, pagamintas pagal tradicinę dugno atviros fermentacijos technologiją iš aukštos kokybės natūralių ingredientų, įskaitant vandenį iš savo šulinio. Alus turi mažą gravitaciją, o tai suteikia jam lengvą ir atvirą charakterį, o net gausus alaus gėrimas nesukels stipraus apsinuodijimo. Alus visada buvo gaminamas Rakovniko mieste, tačiau oficiali alaus gamybos pradžios data mieste yra 1454 m. Tuo metu pagrindinėje miesto aikštėje veikė 5 alaus daryklos, kurios aptarnavo 17 salyklinių. 1454 m. karalius Ladislovas oficialiai pripažįsta alų iš Rakovniko, suteikdamas miestui vadinamąją „mylės teisę“, pagal kurią miestiečiai galėjo laisvai parduoti savo gaminį „vienos mylios atstumu nuo miesto vartų“. 1588–1589 m. Rakovnike gyveno aukšto išsilavinimo bakalauras Jiří Pička Piseckis, kuris buvo vietos mokyklos direktorius, labai mėgo alų ir puikiai išmanė aludarystę. Už linksmą nusiteikimą jis buvo pramintas „Žaismingu Bacalar“. Būtent jo garbei iki šių dienų gaminamas alaus prekės ženklas „Bacalar“, o tai yra aukštos kokybės garantija. Plėtojant pramoninę gamybą 1867 m., Rakovniko gyventojai įkūrė didelę alaus daryklą, kuri pakeitė daugybę mažų alaus daryklų. Augalas sparčiai vystėsi ir klestėjo. Nepaisant sunaikinimo per Antrąjį pasaulinį karą, ilgametę prastovą nuo 1997 iki 2004 metų, daugybę reorganizacijų, gamykla sugebėjo ne tik išlikti, bet ir tapti vienu populiariausių ir gerbiamų gamintojų ne tik savo šalyje, bet ir užsienyje.