Čekiškas nealkoholinis alus „Bakalar“, 0,5L

Čekiškas nealkoholinis alus „Bakalar“, 0,5L

Produkto kodas: 02-071 Kategorija:

Alus: Lager, Filtruotas
Stilius: Lageris, Čekiškas Lageris, Čekiškas Pilsneris
Regionas: Čekija
Gamintojas: Rakovnik
Prekinis ženklas: Bakalar
Fermentacijos tipas: Apatinė fermentacija
Stiprumas: 0,5%

Spalva
Intensyvios auksinės spalvos alus.

Skonis
Alaus skonis subalansuotas, tirštas, jaučiamas apynių kartumas ir grūdėtas salyklo tonas.

Aromatas
Alaus aromatas atskleidžia klasikinius apynių ir salyklo tonus.

Gastronominiai deriniai
Alus yra universalus, jis patiekiamas su mėsa, žuvimi, daržovėmis, taip pat su gruzdintomis bulvytėmis, mėsainiais, pica ir kitais užkandžiais.

Įdomūs faktai
"Bakalar" Nealko Za Studena Chmeleny - nealkoholinis alaus variantas "Bakalar" šaltuoju apyniu. Šis alus savo skoniu ir aromatinėmis savybėmis nenusileidžia savo alkoholiniam analogui, skirtingai nei jis, turi gana sudėtingą gamybos technologiją. Iš pradžių salyklas sumaišomas su apyniais, o po to pereina į atvirą fermentaciją. Šis procesas staiga sustoja, kol cukrus pradeda virsti alkoholiu. Toliau būsimas alus apyninamas šaltu būdu, kai į stipriai atšaldytą gėrimą dedami Žatec apynių spurgai. Tai leidžia apynių kartumą ir gaivumą perkelti į alų gryniausiu pavidalu. Dėl to „Bacalar“ nealkoholinis šaltasis apynis praktiškai nesiskiria nuo alkoholinio varianto, nekenkia savijautai.

Alus "Bacalar" Nealkoholinis šalto apynio produktas yra šių apdovanojimų savininkas:
- sidabro medalis „Zatecka Docesna, 2015“;
- „PRODEXPO-2016“ sidabro medalis;
- aukso medalis „Čekijos alus, 2016“;
- pirmoji vieta „Ceska chutovka“.

Alus visada buvo gaminamas Rakovniko mieste, tačiau oficiali alaus gamybos pradžios data mieste yra 1454 m. Tuo metu pagrindinėje miesto aikštėje veikė 5 alaus daryklos, kurios aptarnavo 17 salyklinių. 1454 m. karalius Ladislovas oficialiai pripažįsta alų iš Rakovniko, suteikdamas miestui vadinamąją „mylės teisę“, pagal kurią miestiečiai galėjo laisvai parduoti savo gaminį „vienos mylios atstumu nuo miesto vartų“.

1588–1589 m. Rakovnike gyveno aukšto išsilavinimo bakalauras Jiří Pička Piseckis, kuris buvo vietos mokyklos direktorius, labai mėgo alų ir puikiai išmanė aludarystę. Už linksmą nusiteikimą jis buvo pramintas „Žaismingu Bacalar“. Būtent jo garbei iki šių dienų gaminamas alaus prekės ženklas „Bacalar“, o tai yra aukštos kokybės garantija.

Plėtojant pramoninę gamybą 1867 m., Rakovniko gyventojai įkūrė didelę alaus daryklą, kuri pakeitė daugybę mažų alaus daryklų. Augalas sparčiai vystėsi ir klestėjo. Nepaisant sunaikinimo per Antrąjį pasaulinį karą, ilgametę prastovą nuo 1997 iki 2004 metų, daugybę reorganizacijų, gamykla sugebėjo ne tik išlikti, bet ir tapti vienu populiariausių ir gerbiamų gamintojų ne tik savo šalyje, bet ir užsienyje.